Počela obrada i registracija finansijskih izveštaja

Bez autora
Mar 17 2010

Agencija za privredne registre će danas početi sa obradom i registracijom redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu koje su pravna lica i preduzetnici dostavili ovoj agenciji.Agencija je obezbedila potpunu transparentnost postupka prijema i obrade finansijskih izveštaja u realnom vremenu. Na sajtu Agencije obveznici će moći da prate ispravnost dostavljenih izveštaja, a pretraga pojedinačnih finansijskih izveštaja obavljaće se upitom po matičnom broju pravnog lica ili preduzetnika.

Počela obrada i registracija finansijskih izveštajaAgencija za privredne registre će danas početi sa obradom i registracijom redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2009. godinu koje su pravna lica i preduzetnici dostavili ovoj agenciji.

Agencija je obezbedila potpunu transparentnost postupka prijema i obrade finansijskih izveštaja u realnom vremenu. Na sajtu Agencije obveznici će moći da prate ispravnost dostavljenih izveštaja, a pretraga pojedinačnih finansijskih izveštaja obavljaće se upitom po matičnom broju pravnog lica ili preduzetnika.

Obveznici koji su dostavili izveštaje u kojima su u postupku formalne, računske i logičke kontrole utvrđeni nedostaci biće pismeno obavešteni poštom, a rok za ispravku nedostataka je pet dana od datuma dostavljanja pismenog obaveštenja o utvrđenim nedostacima, a najkasnije 15 dana od objavljivanja liste nedostataka na sajtu Agencije. Ukoliko dođe do prekoračenja roka, plaća se naknada u iznosu od 2.000 dinara. U slučaju da obveznik ne uplati naknadu postupak registracije izveštaja će se obustaviti.

Kada se postupak registracije, obveynicima će biti dostavljenja potvrda o registraciji finanasijskog izveštaja za 2009. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik